Оптимизация на сайт - избор на ниша - Стъпка 2


Оптимизация на сайт, започва още с изборът ви на ниша. За начало, ще трябва да си изберете между два вида сайтове - информационен блог или магазин.


В категорията "информационен блог" влиза всичко, което не продава - форуми, блогове и други, но има опция за поставяне на реклами.
За тези от вас които не знаят, във фирмени сайтове няма реклами!

Да кажем, че сте си избрали да направите магазин за телефони. Имате някаква купчина телефончета, зарядни и други. Оптимизация на сайт започва още сега, защото трябва да помислите, по каква ключова дума да се класирате и от къде, ще има най-много печалба.

Продавате телефони, значи измислете нещо, което да е близко свързано с тях. Например зарядни, калъфи, кабели, батерии. Проверете всички тези ключови думи + тези които сте си намислили самите вие и проверете колко месечни търсения имат. Щом имате магазин, вас не ви интересува колко цента са на клик.
Можете да проверите с помощта на този инструмент - google keyword planner

Оптимизация на сайт включва едно важно и ключово действие - анализ на конкуренцията. Тя е изключително важна, защото по това ще разберете, колко трудно, ще ви е да се класирате по тази ключова дума. Както сами се досещате - колкото по-лесно, толкова по-добре.

Как да разберете колко силна е конкуренцията?


Оптимизация на сайт, се включва и самият анализ на конкуренцията.
Изписвате в търсачката ключовата дума за която, ще се борите да сте на първо място и проверявате силата на домейните. За това стана дума в Стъпка 1 и може да се възползвате от същият плъгин.


Понеже вече няма Google PR, повечето website администратори се доверяват на Alexa rank. Колкото по-висок алекса ранг има даден сайт, толкова по-добре за вас. Това означава, че той е слаб и не е толкова развит, нищо, че е на първо място. Оптимизация на сайт се прави точно за да се засили присъствието на сайта в търсачките.
Следващата стъпка, ще поговорим за изборът на домейн.

Оптимизация на сайт - избор на ниша - Стъпка 2 Оптимизация на сайт - избор на ниша - Стъпка 2 Reviewed by Sixking on 0:02 Rating: 5

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.