Оптимизация на сайт - Стъпка 1 - Инфо



Оптимизация на сайт за много хора може да звучи много трудно понятие, но ако сте започнали с работата от рано, може да ви се стори и много лесно. Какво имаме предвид.
Имате сайт, но той се класира първи и въпреки това нямате никакви милиони от това? Кликането на рекламите ви носи жълти стотинки и дори не ви стигат да си платите домейна в края на годината? Замисляли ли сте се в каква ниша работите?


Точно така, замисляли ли сте се в каква ниша сте се забъркали? Колко изобщо са плащанията при нея и как една оптимизация на сайт може да се окаже доста безсмислена.
Да речем, че искате да продавате краставици онлайн. Това може да е най-тъпата идея на планетата, но вие по някаква причина искате това. Оптимизацията на сайт започва още от домейна.

Нишата обаче е нещо много важно. Ако искате наистина да продавате краставици, вероятно цената на клик е под 10 стотинки. Не си мислете, че ще получавате тези стотинки на всеки клик. Ще ги получите след около 10 клика. Доста ниско, нали?

Затова трябва да потърсите ниша която наистина да плаща за кликове. В чужбина, най-скъпи са застраховките. Да речем, че и в България са над 2лв (тази цена е хубава, защото на ден може да ви носи средно по лев, лев и нещо). Нека да кажем, че сте си избрали нишата адвокат.

Това е добре за начало. Имате вашата цел, обаче трябва да проверите и конкуренцията.

Отворете един  браузър и напишете вашата ключова дума за която се целите "адвокат". Инсталирайте някакъв плъгин на браузъра си, ние използваме SEOquake и той ще ви покаже, колко силни са сайтовете на първа страница.


Тъй като вече няма PR от Google, ще гледате Alexa рангът. Колкото по-голямо числото, толкова по-добре за вас. Това ще рече, че сайтовете им са слаби, но по някаква причина са на първа страница.

Вие с лекота, ще можете да ги преодолеете, ако следвате тези няколко стъпки, които ще ви представим по-нататък в този блог.

Оптимизация на сайт - Стъпка 1 - Инфо Оптимизация на сайт - Стъпка 1 - Инфо Reviewed by Sixking on 0:06 Rating: 5

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.