Оптимизация на сайт - Домейнът - Стъпка 3

Продължаваме с нашите съвети за оптимизация на сайт и е време да обърнем внимание на домейнът.



Домейнът е името, което потребителите ще търсят, когато искат да достигнат вашият сайт.

То може да е на кирилица или шльокавица или на какъвто език желаете с много богат избор от разширения, които няма да споменаваме.


Да кажем, че искате да правите оптимизация на сайт за краставици (бяхме го споменали и преди). Какъв би бил подходящ домейн за вас? Краставици.com - .bg - .net - .ею ?
Има много теми по въпроса, че само .com се класира добре, но това е пълна измислица. Ако започнете да търсите сайтове по различни ниши, ще видите, че има много сайтове с различни домейн разширения, които се класират на първо място. Защо и вие да не сте между тях?


Нашите лични наблюдения, показват че .info и .net също се класират редовно. Google третира всички като едно и няма по-силни и по-слаби разширения. Важно е как го възприемат посетителите ви. Как, ще ги накарате да идват повече.

Още в стъпка 1 ви казахме, че оптимизация на сайт започва още от домейна. Колкото по-добър домейн намерите, толкова по-добре за вашите посещения.
Ако например краставица.com е зает, опитайте с аналози - краставици, krastavici.
Но, не си играйте само на налучкване. Вижте коя дума се търси най-много и се старайте да търсите само нея, без значение дали разширението на домейна ви, ще е .info, .net, .org и прочие.

Бъдете внимателни, защото точно името на домейна е първата и най-важна стъпка към успешна оптимизация на сайт.

Не искате да продавате краставици и домейнът ви да е лук.net.
Оптимизация на сайт - Домейнът - Стъпка 3 Оптимизация на сайт - Домейнът - Стъпка 3 Reviewed by Sixking on 1:27 Rating: 5

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.