Оптимизация на сайт - Плъгини - Стъпка 5



След всичко изброено до тук, време е да поговорим за плъгините, като сметнем, че сте избрали wordpress за ваша система.


Ще започнем с най-важните, които са ключови за оптимизация на сайт.

Yoast SEO - това е препоръчителен плъгин, ако имате желание да пишете редовно статии и да сте сигурни, че те са написани правилно и всичко е в норми.

WPtouch Mobile Plugin - Вече да имаш мобилен сайт е задължително. Дори с безплатната версия на този плъгин, вие ще можете да трансформирате вашият сайт в нещо далеч по-приятно за окото на мобилните устройства. Няколко лесни стъпки и ще сте готови за инсталацията на следващият плъгин.

WP-Optimize - Оптимизация на сайт включва и редовната му поддръжка. С помощта на този плъгин, ще можете да изтривате ненужни файлове от сайта си, кеш и други малки подобрения. Оптимизира и базата данни. Хубавото е, че всичко работи само с един клик.
Приемете го, като почистване на прах от шкафа.

W3 Total Cache - Любимият за всички кеш плъгин. Оптимизация на сайт също включва и кеширането. Когато кеширате големи обекти, вашият сайт става по-бърз, което го прави по-харесван от гугъл. Няма начин, да не ви помогне, като добавим, че във безплатната му версия има толкова много неща, че ще ви трябва урок, за да ги научите.

TinyMCE Advanced - Оптимизация на сайт, се прави с красиви текстове. Красота, която стандартният едитор не може да ви даде. Този ще го замести перфектно. Няколко настройки и всичко нужно ще е на ваше разположение. Ще можете дори да премахвате функции само с влачене на мишката. Толкова е лесно.


Insert Post Ads - Нашият любим метод за монетизация. Най-лесният начин, да поставите реклами във вашите статии. Заредете ги в блоковете и те автоматично ще се показват преди, по-средата, след зададен параграф или в края на всяка статия.


GTranslate - Най-лесният начин за превод на сайт. Google превежда достатъчно добре на няколко езика, така че да може всеки да го прочете. Ако не вярвате, просто го инсталирайте. Определено помага за оптимизация на сайт.

EWWW Image Optimizer - Ще завършим с полезен туул за оптимизацията на снимките. Те също играят голяма роля в оптимизация на сайт, затова е добре да са възможно по-малки. Така, вашият сайт ще зарежда по-бързо и google ще го харесва повече.

За да не ви оставяме съвсем сами, нека ви кажем как се инсталират плъгините.
1. Избирате от страничното меню на вашият администраторски панел - разширения 
2. Избирате добавяне на още
3. Ще ви излязат няколко примерни, можете да използвате търсачката и да намерите посочените горе и да ги инсталирате с бутона

4. Можете да използвате и бутона "добаване на разширение", което ще ви позволи да качите .zip формат на разширението, ако сте го свалили от някъде другаде.

След като бъдат инсталирани, вече можете да ги включите, като към това, ще ви бъде зададена опция.


Оптимизация на сайт - Плъгини - Стъпка 5 Оптимизация на сайт - Плъгини - Стъпка 5 Reviewed by Sixking on 12:54 Rating: 5

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.